Oncologische Zorg

Oncologische zorg:

Wanneer u met kanker te maken krijgt, komt er een hoop op u af. Zowel lichamelijk als emotioneel krijgt u veel te verduren. De medische behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen. Daarnaast kunnen klachten, lang na de behandeling, blijven bestaan. Wij geven tijdens dit traject oncologische zorg om u zo fit mogelijk te houden.

Klachten die veel voorkomen zijn:

pijn, vermoeidheid, problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, een veranderd lichaamsbeeld en een verminderde belastbaarheid.

De laatste jaren wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de bijdrage van fysiotherapie en bewegen bij kanker. Hieruit is gebleken dat dit een positieve bijdrage kan leveren. Zowel voor, tijdens als na de behandeling tegen kanker.

Graag begeleiden wij u.

Eerst brengen we uw problemen in kaart. Hierna bespreken we waar u tegen aan loopt bij uw dagelijkse activiteiten. Aan de hand daarvan wordt duidelijk wat het beste bij u past. Ook stellen we doelen om samen aan te werken.
Bij iedereen en in elke fase van de kanker zullen deze doelen anders zijn.
Voorbeelden van doelen om naar toe te werken zijn:
het verbeteren van kracht, conditie, beweeglijkheid, belastbaarheid, het leren omgaan met de beperking en het weer zelfstandig gaan sporten.